Mijnmuseum

be-MINE, Beringen (België)

De Beringse mijnsite be-MINE is het toeristisch knooppunt en de uitvalsbasis voor de mijnstreek. Nergens anders is het mijnerfgoed zo goed bewaard gebleven. Nergens anders is de mix tussen erfgoed, cultuur, natuur, sport, recreatie en toerisme zo’n groot succes.

Mijngebouwen, schachtbokken en terrils typeren de site. Een uniek decor. De ene mijnterril is een wandelgebied, de andere een avonturenberg met een uitdagend speellandschap met mountainbikeparcours op de flank. De mijngebouwen huizen het mooiste erfgoedpad en een interactief mijnmuseum. Je maakt er kennis met het werk boven en onder de grond. In de oude elektriciteitscentrale heeft Alpamayo  zich gevestigd, één van de grootste en modernste klimcentra van het land. Op de be-MINE Boulevard kan je funshoppen en in Sportoase be-MINE kan je terecht voor een portie waterpret.

De meest verrassende attracties op be-MINE is ongetwijfeld TODI, het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa, waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld. Je duikt er tussen kleurrijke en tropische zoetwatervissen en realistische decorelementen. Niet-duikers kunnen een kijkje nemen door de glasramen.

Op be-MINE is ook het Toeristisch Onthaal. Hier start je bezoek. De belevingsruimte is een eerste kennismaking met het mijnverleden. In de shop staan gadgets en streekproducten uitgestald en staan enthousiaste medewerkers voor je klaar. Alle dagen open wegens vakantie!

Openingstijden & Prijzen

Vanwege de diverse maatregelen i.v.m. Corona kunt u het beste de internetpagina raadplegen voor actuele informatie.

Weetjes

Rolstoel vriendelijk: Ja, met uitzondering van de ondergrondsimulatie.
Weergevoelig: Nee
Honden toegestaan: Onbekend

Adres

Koolmijnlaan 203
3582 Beringen (België)
Telefoon: 0032 (0)11421552
Internet: www.bemine.be
www.mijnmuseum.bewww.todi.bewww.alpamayo.be